Associació Autors Parets

Acte de presentació de l’entitat, amb Barca al centre. Foto: Silvia Ferran/Ajuntament

Parets és un municipi “especial” literàriament parlant, perquè té una trentena d’autors. “Això no és normal en un poble tan petit”, explica a Línia Vallès l’escriptor local José Luis Barca. Per això, ell mateix juntament amb la també escriptora paretana Laura Pallarès, van decidir posar en marxa l’Associació d’Autors de Parets. Una entitat que es presentava al públic diumenge en el marc de la diada de Sant Jordi i de la qual Barca n’és president.

“L’associació vol ser una comunitat d’autors de Parets o vinculats a Parets, però també d’escriptors de teatre, de poetes, il·lustradors i guionistes”, detalla Barca. Tot plegat amb l’objectiu de “donar veu i visibilitat als escriptors locals, col·laborar i organitzar activitats com xerrades a escoles o clubs de lectura per promoure la cultura”, afegeix.

Encara que segons el president, l’associació ara mateix està centrada a captar gent, a l’espera que passin les eleccions municipals per engegar motors, ja fa temps que funcionen. “Tot i que vam voler esperar a Sant Jordi per presentar-nos, al novembre ens vam posar en marxa i des de llavors fem tertúlies l’últim dijous de cada mes, per fer pinya i anar pensant propostes”, explica. Per exemple, “la creació d’un catàleg que reculli les publicacions de tots els membres de l’associació, per fer-ne difusió”, avança Barca.

En aquest sentit, el president recorda que van començar sent vuit persones i que ja en són una vintena. “La rebuda ha estat molt bona i el dia de la presentació vam sumar sis membres”, diu. Per això, assegura que des de l’entitat estan motivats i amb ganes de créixer. ”Volem ser l’espai que fins ara no han tingut els autors locals”, conclou Barca.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram