Can Butjosa

Una activitat a la biblioteca, en una imatge d’arxiu. Foto: Can Butjosa

L’abril del 1983 s’inaugurava la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa, fruit d’un conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament. Un equipament únic, no només per ocupar les quadres de l’antiga casa de pagès de Can Butjosa, sinó perquè, a més, és l’única biblioteca pública especialitzada en infants i joves de tot Catalunya, i una de les poques que existeixen a l’Estat.

Demà, aquest espai celebrarà els seus 40 anys d’història, després d’haver-se convertit en un equipament de referència per als paretans més petits i les seves famílies. Ho farà amb una jornada que comptarà amb una actuació musical, una bufada d’espelmes i, com no podria ser d’una altra manera, diverses activitats centrades en el foment de la lectura.

Precisament, aquesta ha estat “la línia principal de treball de la biblioteca”. Així ho assegura a Línia Vallès la seva directora, Sònia Fernández, que a la vegada explica que pràcticament cada dia s’organitzen activitats des de l’equipament. D’una banda, hores del conte, presentacions de llibres i tertúlies literàries a totes les escoles i, de l’altra, fora de l’horari escolar, clubs de lectura o tallers per donar a conèixer escriptors i obres de la literatura infantil i juvenil. A més, compten amb una de les primeres bebeteques del país, que és un espai on es fomenta la lectura entre infants de zero a sis anys.

Segons la directora, tot això és fruit de “40 anys de molta feina”. “Parets sempre ha tingut molta sensibilitat per la lectura i nosaltres ens hem esforçat molt per crear petits lectors”, explica Fernández. Un eix d’actuació en el qual assegura que continuaran treballant, amb l’objectiu que els infants “trobin en la lectura una eina de creixement que els ajudi a nodrir el seu interior”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram