estació tren

Així serà la nova estació de tren de Parets. Foto: Adif

La nova estació de tren de Parets serà una realitat a principis del 2026. Així ho assegurava el director de projectes de la xarxa convencional d’ADIF, Miguel Leor, en una roda de premsa que es feia dimecres per presentar el projecte executiu d’aquesta nova construcció. “Ja està feta la maqueta i, per tant, el projecte podria aprovar-se el primer semestre d’aquest any”, avançava Leor, que recordava que un cop es licitin les obres, aquestes s’allargaran dos anys.

Per la seva banda, el secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, Marc Sanglas, que també assistia a la trobada, presentava el nou aparcament que tindrà l’estació, que estarà format per un centenar de places. “Hem d’aconseguir que l’estació sigui intermodal, que sigui el punt d’arribada de gent que es mou en vehicle particular per agafar el tren”, deia. Ara bé, els veïns presents a la roda de premsa es van mostrar inquiets amb aquest punt pel que fa al possible pagament del pàrquing. “Si no és gratuït, serà a uns preus molt assequibles”, avançava Rosa Martí, regidora d’Urbanisme.

D’altra banda, tant Adif com la Generalitat i l’Ajuntament, que seran les tres administracions que pagaran els 17,8 milions d’euros de cost de la nova estació, van recordar que aquesta s’aixecarà sobre una superfície d’uns 4.000 metres quadrats i que serà molt més moderna i adequada al flux d’usuaris que té. Tot plegat, aprofitant que està en marxa el desdoblament de l’R3, que permetrà millorar l’eficiència de la línia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram