Escola de la Natura

Imatge d’arxiu de l’Escola de la Natura. Foto: Escola de la Natura

Ara fa 40 anys, el primer Ajuntament democràtic de Parets, que tenia al capdavant Rosa Martí, va decidir crear l’Escola de la Natura davant la seva preocupació i interès pel medi ambient. “Vam començar fent reunions i trobades i, a poc a poc, es va anar consolidant un programa de tallers i cursos a través dels quals es buscava apropar la ciutadania a l’entorn natural”, recorda Martí, que ara és regidora de Medi Ambient.

Des de llavors, l’Escola ha anat evolucionant i s’ha centrat, sobretot en dos àmbits: l’educatiu, amb sessions de formació i conscienciació que s’imparteixen amb infants i alumnes dels centres de Parets, i el seguiment i suport a projectes municipals. “Per exemple, el projecte del riu, el control del soroll, de la contaminació atmosfèrica, de Gallecs…”, explica Martí. I és que segons diu la regidora, l’Escola compta amb experts “en temes d’astronomia, d’aus o de geologia”.

En aquest sentit, Martí valora “molt positivament” l’evolució de l’equipament en aquests 40 anys. “Estem molt contents perquè ha passat moltíssima gent per l’Escola de la Natura, que funciona gràcies als voluntaris i, a més, fa una tasca educativa fantàstica”, comenta. Per això, aquest 40è aniversari se celebrarà durant tot l’any i “serà el segell de tots els actes que es facin”, detalla Martí. Ara bé, l’acte principal se celebrarà demà i comptarà amb parlaments institucionals, amb la plantada de tres arbres i amb el descobriment d’una placa. Tot plegat en el marc de la iniciativa europea ‘Un Arbre Per Europa’ que pretén sensibilitzar sobre el medi ambient.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram