Balls de flamenc

Balls de flamenc per celebrar el Dia d’Andalusia. Foto: Ajuntament

Entre els anys 60 i 70, Mollet es va convertir en un pol d’atracció per la quantitat de feina que hi havia. “A la nostra terra tot depenia del camp i molta gent ho va deixar tot per venir cap aquí”, explica Charo García, presidenta del Centro Cultural Andaluz de Mollet. Per això, a la ciutat, el Dia d’Andalusia, que coincideix amb el 28 de febrer, és una jornada important que se celebrava el cap de setmana. No només amb la comunitat andalusa, que “és una de les més grans de Mollet”, assegura García, sinó també amb la resta de veïns.

“Van ser dos dies de no parar, amb actuacions de dansa, del nostre cor i d’un grup convidat, i també amb un acte institucional i una ofrena floral”, explica la presidenta. Una jornada que se celebrava per 44è any consecutiu, coincidint amb els anys de trajectòria de l’entitat. “Vam néixer l’any 1979 per tenir un espai de trobada des d’on difondre la nostra cultura i tradicions, i des de llavors hem anat creixent fins ara, que tenim 380 socis”, detalla García.

En aquest sentit, l’entitat es defineix a si mateixa com una de les que més activitat té a la ciutat, ja que cada mes organitzen algun esdeveniment, entre els quals destaca la Setmana Santa, la Fira d’Abril, el Rocío o la Creu de Maig. “I a més, cada tarda tenim el centre ple de classes de flamenc, de guitarra i d’assajos del cor i de la banda de tambors, on participa gent de totes les edats i nacionalitats”, comenta la presidenta. “De fet, la ciutadania sempre ens ha recolzat en aquest sentit i s’ha sumat a tot el que hem fet”, afegeix. Per això, García diu que se sent molt agraïda amb la ciutat. “Andalusia és la nostra terra, però Mollet és la nostra llar”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram