Aigua

Agbar seguirà gestionant l’aigua. Foto: Arxiu

L’empresa Agbar continuarà gestionant el servei d’aigua potable de Granollers, tal com havia fet els darrers 50 anys. Així ho ha decidit el ple, que ha aprovat la concessió del servei per un període de 20 anys. En aquest cas, però, sense possibilitat de pròrroga.

Segons explicava el regidor de Transició Energètica, Juan Manuel Segovia, el contracte inclou una inversió inicial de 3,6 milions i el canvi de més de 12.500 comptadors. A més, Agbar va aconseguir la puntuació més alta al concurs públic. Però, tot i això, durant el ple es va posar sobre la taula el desacord amb la decisió per part d’ERC i Primàries, que hi votaven en contra en considerar que en el procés d’adjudicació no s’ha comptat amb l’opinió de la ciutadania.

En aquest sentit, cal recordar que el 2021, quan caducava el contracte, diversos ciutadans s’unien per crear una plataforma que demanava la gestió pública. Però, tot i això, finalment s’ha tornat a imposar el model privat. “El resultat estava anunciat des del principi”, deia la republicana Núria Maynou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram