Quart Cinturó

Imatge de la manifestació de diumenge. Foto: Mar Martí/ACN

Després de diverses setmanes escoltant arguments a favor i en contra del Quart Cinturó després que s’hagi desencallat el tram que va de Terrassa a Sabadell, diumenge els partidaris de parar el projecte van protagonitzar una jornada de mobilització que, segons els organitzadors, va comptar amb més de 4.000 persones. En concret, es va celebrar a Sabadell, però la presència de partits, entitats, associacions i particulars del Vallès Oriental contraris al Quart Cinturó va ser destacada.

“Aquesta manifestació és una demostració que no hi ha consens”, deia el portaveu de la plataforma Campanya Contra el Quart Cinturó, Toni Altaió. Mentre que el diputat de la CUP al Parlament Xavier Pellicer, que també assistia a la manifestació igual que el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, titllava d’històrica la reivindicació. “Envia un missatge molt clar al Govern d’ERC”, comentava.

Per la seva banda, ERC Mollet no va perdre’s la cita i va assistir a la protesta. “El  Quart Cinturó és un projecte que posa en risc la transició cap a un model més sostenible al nostre territori”, remarquen a les xarxes. Mentre que Mollet Pedala, la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny, Salvem Corró d’Amunt o l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura, entre altres, també van participar en la manifestació. “Des de Sabadell i des de qualsevol indret seguirem lluitant fins a enterrar aquest model”, diuen des de No Ens Vendreu la Moto, que també assistia a la concentració.

Tot plegat, sota el lema ‘Qui estima el Vallès no el destrueix’, que va ser el clam més sonat al llarg d’una manifestació que va servir per posar el crit al cel contra el projecte i també per unir esforços entre els dos vallesos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram