Peixera

Primera trobada de coordinacio entre les entitats impulsores. Foto cedida

“Els joves que volen dedicar-se al cinema acostumen a tenir pocs recursos al seu abast. Així ho assegura Bel Miralles, un dels organitzadors del nou projecte impulsat a Granollers per cobrir aquesta carència: La Peixera.

Aquesta iniciativa la impulsa la Crida Edison juntament amb l’Eixida Cultura i el grup Nadir i pretén ser un espai que ajudi a fer realitat diversos projectes audiovisuals. “A través de mentories i tallers donarem als joves les eines que avui dia no tenen al seu abast a la comarca i els acompanyarem en el procés de creació dels seus curtmetratges”, explica Miralles. “A més, també els oferirem un espai on projectar les seves creacions com és el Cinema Edison”, afegeix. Tot plegat per “donar sortida al talent local i demostrar que tant Granollers com Vallès en general tenen un potencial inexplorat pel que fa al món del cinema”, considera l’organitzador.

Precisament això és el que va moure al col·lectiu de joves amb interès pel cinema que formen la Crida Edison a crear aquesta iniciativa, que acollirà fins a 30 joves d’entre 16 i 26 anys amb inquietuds cinematogràfiques. “Sovint molts joves renuncien a estudiar cinema perquè és car i ara podran aprendre de manera gratuïta”, comenta Miralles. Encara que per participar no cal tenir experiència ni coneixements cinematogràfics. “Només cal interès pel cinema i ganes de crear col·lectivament”, conclou el jove.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram