Grifols

Victor Grifols. Foto: Miquel Vera/ACN

La farmacèutica catalana Grifols, especialitzada en la producció d’hemoderivats, anunciava ahir un pla de retallades que inclou 2.300 acomiadaments a tot el món, un centenar dels quals a Catalunya. L’objectiu de l’empresa és aconseguir un estalvi de 400 milions d’euros anuals “optimitzant costos” principalment en l’obtenció de plasma humà, un dels puntals del seu negoci.

“Les decisions adoptades, en particular les que afecten el nostre equip humà, no s’han pres a la lleugera”, han defensat en un comunicat els consellers delegats de l’empresa, Victor i Raimon Grifols. En aquest sentit, han afirmat que les retallades són necessàries per garantir “l’èxit” de l’empresa a llarg termini. Tanmateix, han anunciat un “pla d’incentius” per “reforçar una cultura de rendiment” de la companyia.

Si bé l’empresa preveu resoldre els acomiadaments als Estats Units amortitzant llocs de feina, en el cas dels acomiadaments a Catalunya caldrà obrir una negociació amb els sindicats. Segons s’ha anunciat, la retallada afecta la plantilla de caràcter directiu i corporatiu, que està concentrada a Sant Cugat. A Parets, en canvi, on hi ha les plantes de producció de tractaments, l’impacte serà marginal.

Pel que fa al calendari, l’empresa espera que la major part de les mesures estiguin implementades el quart trimestre del 2023. Tot i això, apunten que la major part de l’estalvi de costos no es veurà reflectit al compte de resultats fins al 2024. “L’execució del pla començarà el primer trimestre del 2023 i es completarà al llarg de l’exercici”, apunten des de l’empresa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram