Escola Adults Mollet

S’imparteixen classes de català i castellà. Foto: Twitter (@PAHMolletBV)

La llengua no només és una eina imprescindible per entendre i per fer-nos entendre, sinó també per participar activament en la societat. Per tant, els migrants de Mollet que no saben ni català ni castellà, viuen limitats per l’idioma i, sovint, al marge.

Precisament per aquest motiu, des de l’Escoleta Popular de Mollet i la PAH Mollet, han impulsat l’Escola d’Adults. “És un espai dedicat a l’aprenentatge de la llengua, dinamitzat per joves i per algunes persones adultes afins al projecte, que fan classes cada dimecres i divendres a La Tramolla, amb un grup de català i un altre de castellà”, expliquen des de l’Escoleta. Una iniciativa destinada sobretot a persones de classe treballadora vinculades a aquestes dues entitats que es troben amb “dificultats lingüístiques per comprendre, per exemple, cartes emmarcades dins d’un procés de desnonament o per comunicar-se durant les reunions”, detallen des de l’Escoleta.

Tot i que a Mollet existeixen diferents acadèmies d’idiomes, aquests són privats i només se centren en l’aprenentatge de la llengua i no en l’empoderament de la persona, com sí que fa l’Escola d’Adults. Per això, des de l’Escoleta fan “una primera valoració molt positiva” de la iniciativa, que es posava en marxa la setmana passada”. “És molt enriquidor compartir aquest espai de fusió de diferents cultures i generacions”, conclouen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram