marxa Mollet

Els grups anaven anotant els problemes que detectaven. Foto: Ajuntament

Tornar sola a casa quan és fosc acostuma a ser, per a algunes molletanes, un motiu de tensió i d’alerta. “Sempre has de passar per algun parc, per algun portal o per algun carrer que et fa por perquè està mal il·luminat, perquè està en mal estat o perquè està en una zona poc transitada”, confessa Eva Llanos, una jove de la ciutat. Per això, dilluns, l’Ajuntament organitzava una marxa exploratòria nocturna que recorria tots els carrers de la ciutat, almenys un tros de cadascun d’ells, “per identificar els punts foscos i millorar la il·luminació”, detallen des del consistori.

En aquest sentit, segons explica a Línia Vallès la regidora Núria Muñoz, que hi va participar, es va dividir el plànol de Mollet en quatre zones i els participants en quatre grups per comprovar in situ la sensació de seguretat dels espais urbans des d’una perspectiva de gènere. Tot plegat, mentre prenien anotacions que serviran per fer, posteriorment, un informe que permeti a l’Ajuntament corregir tots els problemes detectats.

Precisament, segons els veïns, una de les zones més fosques i amb més sensació d’inseguretat és la que va del tanatori fins al carrer de Gaietà Vinzia, en paral·lel a la via del tren. “Fa por passar per allà inclús anant acompanyada”, denuncia Llanos, que valora positivament aquesta iniciativa “sempre que permeti a la ciutadania anar més tranquil·la pel carrer”, afegeix. I és que, tot i que aquesta activitat ja es va fer el 2019, aleshores es va limitar només al centre i, per tant, dilluns era la primera vegada que s’estenia a tota la ciutat. “Va ser tot un èxit”, conclou Muñoz.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram