Parets Contra el Càncer

Imatge de la sortida de la caminada. Foto: Silvia Ferran/Ajuntament 

Cada 4 de febrer se celebra el Dia Mundial Contra el Càncer. Una jornada que pretén donar visibilitat a aquesta malaltia i a les persones que la pateixen i que a Parets se celebrava amb una caminada solidària que l’associació Parets Contra el Càncer organitzava diumenge.

“Va ser la sisena vegada que l’organitzàvem i va anar molt bé perquè la gent va acabar molt contenta”, explica a Línia Vallès Montserrat Muntaner, presidenta de l’entitat. I és que, segons comenta, hi van participar unes 550 persones, entre elles algunes que pateixen o han patit càncer i que més enllà de fer esport també van socialitzar, parlar i compartir vivències. “És una experiència molt maca i enriquidora”, afegeix Muntaner.

En aquest sentit, però, la presidenta explica que, més enllà de la caminada, Parets Contra el Càncer treballa durant tot l’any per ajudar els malalts. “Gairebé cada mes organitzem algun esdeveniment i, a més, cada setmana rebem al nostre local els socis que necessiten suport”, comenta. Un espai on les persones amb càncer, només per ser sòcies i pagar una quota anual de vint euros, poden concertar sessions amb una psicooncòloga, una fisioterapeuta, una podòloga o una nutricionista i fer classes de ioga o de dansa oriental. “I també oferim servei psicològic a les famílies”, afegeix Muntaner.

Tot plegat, gràcies a una associació que ja té 19 anys de trajectòria i que funciona gràcies a la tasca de les voluntàries que la formen. “Suposa moltes hores i molta dedicació, però és molt satisfactori”, conclou la presidenta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram