Oriol Junqueras Amazon

Junqueras a la planta de Towa. Foto: Albert Segura/ACN

El president d’ERC, Oriol Junqueras, i la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, visitaven divendres els treballadors en vaga a les plantes d’Amazon i Towa a Martorelles. Tots dos van traslladar el seu suport a la plantilla, la primera en vaga des de dimecres i la segona des de dimarts.

En aquest sentit, el líder republicà retreia que grans companyies com aquestes registrin beneficis i optin per aprimar les plantilles i retallar drets laborals. “Som a Martorelles per fer costat als treballadors d’Amazon i Towa, companys que es veuen afectats per unes polítiques empresarials que no sempre són justes”, assenyalava Junqueras, que era rebut a la seu de Towa per un grup d’empleats enfundats amb vestits vermells i mascaretes de Salvador Dalí, emulant la indumentària dels assaltants de la sèrie La Casa de Papel.

Mentre que Albiach, per la seva banda, reiterava que l’expedient d’Amazon s’ha d’abordar com un tancament i no un trasllat, com planteja la direcció. “El Govern ha de posar tota la màquina en marxa per aturar aquest expedient fraudulent i fer complir la legislació”, assenyalava. A més, la cap de files dels comuns afegia que va traslladar el cas a la vicepresidenta segons del govern espanyol, Yolanda Díaz: “N’està al cas, i ha expressat la seva preocupació i diu que estarà atenta perquè es compleixi la legislació catalana”, deia.

Vaga al polígon

Els dos representants polítics, en companyia de regidors i alcaldes vallesans, van visitar a primera de divendres els treballadors de les dues plantes, que es troben a uns 300 metres de distància. Part de la plantilla va passar la nit al ras amb temperatures gèlides. De fet, a les dues plantes es van instal·lar estufes d’exterior que va cedir l’Ajuntament de Martorelles, així com bidons amb llenya.

Els representants dels treballadors d’Amazon van reunir-se dijous a la tarda amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i avui es reuniran amb la direcció als Serveis Territorials de Treball a Barcelona per abordar el futur dels 745 empleats de la planta vallesana.

Per la seva part, la plantilla de Towa Pharmaceutical manté la protesta a la porta de la planta en el marc d’una vaga indefinida en contra del que consideren una vulneració del conveni del sector químic estatal. La mesura afecta els 630 treballadors, a qui no aplicaran ni l’augment de salari previst per al 2023 ni una clàusula de garantia salarial que els permeti mantenir el poder adquisitiu davant la situació d’inflació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram