Piernau i Espona

Piernau i Espona amb la Dona d’Aigua. Foto cedida

Era el curs escolar del 1962-1963, quan el que avui dia és l’Escola Municipal Pau Vila començava la seva activitat com a centre de batxillerat masculí. En concret, on actualment es troba Ca n’Oms. “Era com un bolet enmig del camp, envoltat de carrers sense asfaltar i en un poble que no arribava als 3.000 habitants”, recorda Jaume Espona, que va treballar al centre durant 44 com a mestre, secretari i director. “Però amb el temps les lleis d’educació van canviar, va desaparèixer el batxillerat i el centre es va haver d’adaptar a les necessitats del poble, que eren tenir més classes de primària”, explica Espona. Per això el curs del 1970-1971 es van traslladar a l’espai actual com a escola des de P3 fins a 6è de primària.

Des de llavors ja han passat 60 anys i amb motiu d’aquest aniversari el centre està de celebració. “Ja vam fer el primer acte la setmana passada amb una xerrada protagonitzada per en Jaume, a qui vam entregar una Dona d’Aigua en senyal d’agraïment per la seva tasca i dedicació, i seguirem fent més propostes al llarg del curs”, diu Pilar Piernau, actual directora del centre. “De fet, al març farem una festa amb famílies i entitats, i dins l’escola anirem fent activitats com exposicions, un llibre dels desitjos o una pintada en un mur on deixarem les nostres petjades”, afegeix.

En aquest sentit, si bé és cert que l’escola Pau Vila no és la més antiga de Parets, ja que abans que aparegués ja funcionaven la Lluís Piquer i la Pompeu Fabra, sí que és una de les que més ha crescut i evolucionat. I és que cal recordar que fa 60 anys el centre tenia només quatre classes i avui dia compta amb 393 alumnes. Una escola més que consolidada que vol “seguir sumant anys”, conclou Piernau.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram