Presentació del Pla

Presentació del Pla, dimecres. Foto: Ajuntament

La covid-19 va marcar un abans i un després en les vides de molts, però especialment en un sector: el de la cultura. De fet, tot i que ja han passat gairebé tres anys des de l’esclat de la pandèmia, les companyies de teatre, dansa o música, les entitats i les persones que es dediquen a la cultura, continuen ressentides. Per això, dimecres l’Ajuntament presentava el Pla per a la reactivació de la política cultural i creativa de Granollers post covid-19. Un document que “neix de la necessitat de donar resposta al context d’incertesa i crisi marcada per la pandèmia”, i que vol servir com “un full de ruta” que inclou actuacions enfocades a aconseguir la recuperació del sector de cara al 2030, detallen des del consistori.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament expliquen que es va començar a treballar en aquest pla el setembre del 2021, amb diferents sessions de treball on van participar agents culturals, representants d’entitats locals, personal tècnic i polític del consistori, representants d’equipaments municipals i la ciutadania a títol individual. Tot plegat, per definir les necessitats, potencialitats i reptes del sistema cultural i creatiu local, i decidir com actuar.

Així és com s’ha acabat decidint que cal “ampliar, diversificar i qualificar la demanda” i treballar el concepte de “cultura co”: “col·laborativa, co-creativa, comunitària, consolidada, corresponsable, connectada i cohesionada”, diuen des del consistori. Per això, l’Ajuntament ara traslladarà aquesta proposta al món cultural local i anirà seguint i avaluant la seva aplicació per veure com evoluciona tot plegat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram