protesta treballadors Amazon

Protesta de dimecres davant la planta. Foto: Albert Segura/ACN

Els treballadors del centre logístic d’Amazon a Martorelles han comunicat que faran una vaga de l’1 al 17 de febrer en protesta pel tancament de la planta, segons va avançar ahir l’ACN. El registre de l’aturada es va fer el 24 de gener al Tribunal Laboral de Catalunya, i tot i que es convoca per a 17 dies, no vol dir que s’acabi portant a terme durant tot el període.

Aquest anunci es fa enmig de les negociacions entre el gegant nord-americà i la plantilla, que de moment mantenen postures allunyades. Mentre que l’empresa defensa que el tancament de la planta és un trasllat de l’activitat a uns altres centres –i es compromet a mantenir els llocs de feina–, els treballadors consideren que es tracta d’un acomiadament col·lectiu i demanen que els empleats siguin recol·locats en uns altres centres que Amazon té a la província.

La manca d’acord es va escenificar dimecres en una reunió entre la plantilla i els representants d’Amazon a la mateixa planta de Martorelles que volen tancar.

La presidenta del comitè d’empresa, Esther Rodríguez, reclama que tots els treballadors siguin recol·locats a les plantes que l’empresa té a Barcelona, ateses les dificultats per canviar de domicili davant del trasllat que planteja Amazon. En concret, el nombre de treballadors afectats és de 745, tot i que el número pot ser més alt. “També hi ha empreses que presten serveis al magatzem, com ara de neteja o de recollida selectiva, i això augmenta en 70 més el nombre d’empleats afectats”, detalla Rodríguez.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram