obra Les Pastoretes

L’obra va tenir una presència destacada de dones. Foto: La Remençada

Tradició i modernitat es van donar de la mà el passat cap de setmana a Montornès. El teatre Margarida Xirgu va ser escenari de la reelaboració en clau feminista de la clàssica obra de teatre català Els Pastorets. L’obra, batejada com Les Pastoretes, va ser tot un èxit i s’espera que sigui un espectacle fixa de cara al pròxim Nadal.

Feminitzar el clàssic no va ser l’única llicència creativa que es va prendre l’autor del text. El montornesenc Xavier Bertran va decidir situar l’acció al segle XV en lloc del segle primer, en el moment àlgid de la història del municipi vallesà. Concretament, el gener de 1485 quan els pagesos es van alçar a Montornès contra l’exèrcit feudal de la Diputació.

Durant quatre mesos, l’entitat La Remençada ha treballat de valent per pujar l’obra a l’escenari. El repte no era menor, ja que Les Pastoretes, a més d’augmentar la presència de dones, també ha volgut incloure el màxim d’actors i actrius infantils i joves per, d’aquesta manera, crear pedrera de cara al futur.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram