Plaques Solars Parets

Plaques solars de l’Escola Pau Vila. Foto: Ajuntament

Parets ha començat el 2023 fent nous passos per ser un municipi més sostenible i amb millor eficiència energètica i, de pas, estalviar en les factures de la llum que tant han apujat en el darrer any. Per això, aquesta setmana ha presentat dos projectes nous: el Parets LED’S Go!, que renovarà l’enllumenat públic, i el projecte d’instal·lació de plaques solars als edificis municipals.

Pel que fa a la primera iniciativa, es començarà a tirar endavant amb una primera fase al barri de l’Eixample, on es renovaran 668 llums de fanals “per un enllumenat de tecnologia led més eficient, més resistent i menys contaminant”, informen des de l’Ajuntament. Un pas que “suposarà un estalvi energètic de l’enllumenat públic municipal del 70,95%, que representa un estalvi econòmic de 56.330 euros anuals”, afegeixen.

D’altra banda, el segon projecte instal·larà progressivament plaques solars a tots els equipaments, que se sumaran a les que ja hi ha al camp de futbol municipal i a l’Escola Pau Vila, i al projecte d’instal·lació a l’Escola Pompeu Fabra pendent d’execució. “Una aposta per aconseguir reduir la petjada de diòxid de carboni i complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, a més d’una reducció de la despesa energètica”, deia l’alcalde, Francesc Juzgado.

Tot plegat mentre, en el marc d’aquest segon projecte, l’Ajuntament aprofitava per explicar els descomptes en l’IBI que rebran els ciutadans que hagin instal·lat plaques, del 50% durant 5 anys en el cas dels pisos i les cases i del 10% durant 3 anys en el de les empreses. De fet, en aquesta línia, el consistori informava que el 2022 es van instal·lar 123 plaques en edificis residencials i 18 en industrials, que se sumen a les 55 que es van instal·lar l’any 2021.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram