Recerca muntanya

Imatge d’arxiu de la recerca d’un excursionista perdut a la muntanya. Foto: ACN

L’excursionista Juan Antonio Martínez, de 45 anys, veí de les Franqueses i treballador de l’Hospital de Mollet, va desaparèixer el 29 de desembre mentre feia una ruta a la serra de Béjar, a Salamanca. Però ara, deu dies després, la recerca del franquesí està en stand by, a l’espera que millori el temps i el rescat pugui fer-se amb seguretat, segons informa la Guàrdia Civil.

Tot i que diversos agents del cos, efectius dels serveis d’emergències i voluntaris van posar-se a buscar Martínez el mateix dia 29, dissabte es va suspendre el dispositiu de recerca a causa de la boira baixa, el fort vent i la previsió de fortes pluges. Ara bé, la represa d’aquesta recerca encara no té data, ja que, segons la Guàrdia Civil, dependrà de com quedi el cim després de les tempestes. “Pot ser en una setmana, un mes o dos mesos”, han dit a l’ACN. Encara que, segons han detallat els mateixos agents, ni ells ni els serveis d’emergència estaran aturats, ja que aniran revisant la zona per decidir quan es podrà reiniciar la recerca.

Per la seva banda, però, la família de Martínez ha denunciat que des de la Subdelegació del govern espanyol els han dit que no es plantegen mobilitzar els serveis de rescat fins al febrer. Per això, en un comunicat diuen que els han deixat “sols” i que ara depenen únicament dels voluntaris, que la mateixa família coordinarà per continuar amb la recerca. Tot plegat mentre la Guàrdia Civil ha negat a l’ACN que la recerca hagi quedat suspesa fins al mes vinent.

Suport per reprendre la recerca

Davant d’aquesta situació, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha subratllat a través de les xarxes “la importància de continuar amb aquests treballs de seguida que les condicions meteorològiques ho permetin”. Mentre que, segons detalla la família del franquesí, la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, s’hauria posat en contacte amb ells per mostrar el seu desacord amb la suspensió de la recerca i els hauria assegurat que des del Govern intentaran que es revoqui la decisió perquè segueixin buscant l’excursionista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram