Gitanes Parets

Planas recollint el guardó, dissabte, a la Gala d’Adifolk. Foto: Twitter (@manyacsparets)

La colla del Ball de Gitanes de Parets ha estat escollida per l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) com el Grup de l’Any. Un guardó que el grup rebia dissabte després que l’entitat organitzadora valorés molt positivament la seva participació en diferents esdeveniments nacionals i internacionals com la 50a Jornada Internacional Folklòrica de Catalunya, la 1a Festa Infantil de la Cultura Catalana i el 34è Aplec Internacional d’Elvas, a Portugal.

“Ens fa molta il·lusió rebre aquest premi”, deia la presidenta de la colla, Margarita Planas, en pujar a l’escenari per recollir un reconeixement que dedicava “a tots els balladors i mestres que han passat per l’entitat”. “Tots hem mantingut viva la flama del Ball de Gitanes del nostre poble”, comentava la paretana entre elogis i aplaudiments dels mateixos membres del grup, però també de membres del consistori com l’alcalde, Francesc Juzgado, o el regidor de Cultura, Francesc de la Torre.

“Sentim un orgull molt gran”, deia el batlle fent referència a l’entitat paretana. Encara que, a la vegada, també dedicava unes paraules als Manyacs de Parets, que van ser finalistes en la mateixa categoria. “Ambdues entitats han portat el nom de Parets més enllà de les fronteres”, comentava Juzgado.

Tot plegat, mentre els altres dos premis que va atorgar Adifolk, que reconeixien la federació i la personalitat de l’any, van caure en mans de la Federació Catalana d’Entitats Corals i del Grup de Sardanistes de Girona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram