Granollers

Imatge d’arxiu del centre de Granollers. Foto: Ajuntament

78.000. Aquest és el nombre de vianants diaris que passegen per l’eix comercial de Granollers, segons les dades de l’Observatori dels Centres Urbans que lidera la Fundació Comerç Ciutadà, fundada per l’associació de comerciants Gran Centre. Un estudi que es presentava divendres amb l’objectiu de conèixer els fluxos de persones al centre de la ciutat.

En aquest sentit, les xifres mostren una evolució positiva des de l’esclat de la pandèmia, quan  el flux de vianants diaris estava en 69.000. Ara bé, res comparat amb les dades d’abans de la covid-19, els anys 2018 i 2019, quan els vianants diaris eren més de 120.000. Una situació que, segons explicava Jordi Obradors, gerent de la Fundació, també passa a altres municipis, encara que en el cas de la capital vallesana la disminució de vianants no implica una disminució de les compres, ja que el nombre de compradors supera les xifres prepandèmiques.

Tot plegat mentre, d’altra banda, Granollers presenta una ocupació de locals comercials superior a la d’altres ciutats, ja que s’enfila fins al 87%, tot i que hi ha 26 comerços menys que abans de la pandèmia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram