Marina Miralles

Miralles, a Lleida, en l’entrega del premi. Foto: Ajuntament de Lleida

La paraula ‘llavors’ té un doble significat: pot utilitzar-se com a substantiu, quan fa referència al fruit d’una planta, i a la vegada com a adverbi, quan fa referència a un moment concret. Dos mots que, sigui com sigui, tenen a veure amb el pas del temps i que la filòloga granollerina Marina Miralles ha utilitzat per donar forma al seu darrer poemari titulat Llavors, reconegut amb el 27è Premi de Poesia Màrius Torres. Un reconeixement dotat amb 9.000 euros i la publicació de l’obra.

Tal com explica Miralles a Línia Vallès, es tracta d’un guardó “en majúscules”, que la fa estar “molt contenta i il·lusionada”. No només perquè aquest premi la posa a l’alçada de poetes tan distingits com Víctor Obiols, Jordi Julià, Amadeu Vidal o Jordi Virallonga, que han guanyat el mateix guardó en altres edicions, sinó perquè “quan reps un premi d’aquesta envergadura suposa un reconeixement important per a l’obra i també un gran impuls per seguir treballant”, diu. Sobretot quan, com en el cas de la granollerina, l’obra premiada és una de les primeres que escriu dins del gènere.

En aquest sentit, Miralles només havia publicat, abans de Llavors, el poemari La sort de Sísif, el 2019. Ara bé, segons explica a aquesta publicació, banda de la poesia també ha publicat anteriorment una novel·la, un assaig i diverses cançons. “Sempre estic estimulant la meva creativitat”, comenta. Per això, assegura que després d’aquest guardó continuarà escrivint, “però sense pressa ni objectius”. “Ara vull gaudir del moment”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram