CDIAP

Les integrants del CDIAP amb l’alcalde Juzgado. Foto: Ajuntament

Era l’any 2007 quan a Parets començava a funcionar Spai Tr3s. Un Centre de Desenvolupament Infantil d’Atenció Precoç (CDIAP) o, el que ve a ser el mateix, un servei públic i gratuït que treballa amb infants de zero a sis anys que tenen o que poden tenir dificultats o trastorns que afecten el seu desenvolupament físic i psíquic, ja sigui de manera permanent o transitòria. Per exemple, problemes per parlar, per moure’s amb normalitat o per fer exercicis tan bàsics com dibuixar o pintar. Un espai que dimecres celebrava 15 anys, amb un acte a la Sala Basart Cooperativa.

En aquest sentit, professionals i famílies usuàries van ser els protagonistes de la jornada, on van explicar la seva experiència al CDIAP i també el funcionament del servei, al qual es pot accedir “a través de la derivació d’algun professional o bé per iniciativa familiar directament”, comenten des del mateix Spai Tr3s. Fins que, un cop dins, es fa un diagnòstic i un tractament individualitzat “adient a les necessitats de l’infant i la família”, afegeixen. Tot plegat, amb un equip format per psicòlegs, logopedes, fisioterapeutes o neuropediatres, entre altres, que treballa per “millorar la qualitat de vida de l’infant a través del joc”, diuen des del CDIAP.

Un servei que, segons explicava a l’acte la coordinadora d’Spai Tr3s, Meritxell Garcia, ha atès “més de 2.600 famílies i infants del municipi” en 15 anys i amb el qual l’Ajuntament es mostrava molt satisfet. “S’agraeix moltíssim tenir un centre com aquest”, deia la regidora d’Educació, Casandra Garcia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram