Terrenys de l’antiga Telefònica

Terrenys de l’antiga Telefònica. Foto: Google Maps

Granollers sempre ha estat una ciutat industrial, tant en el passat com en el present. De fet, només cal veure la quantitat de polígons que envolten la ciutat i totes les empreses que hi ha. Un escenari que es contraposa totalment al de Palou, l’únic barri agrícola de la ciutat, que veu com cada vegada més companyies s’instal·len a tocar dels seus camps de conreu, al polígon de Palou Nord.

La darrera a fer-ho ha estat la promotora nord-americana Trammell Crow, que dimarts posava la primera pedra del nou parc logístic de 8.500 metres quadrats que aixecarà a l’antiga seu de Prefabricats Lomar. Tot plegat mentre aquesta mateixa empresa tancava la setmana passada l’acord per adquirir els terrenys de l’antiga Telefònica, també a Palou Nord, per construir-hi un altre centre logístic de 14.000 metres quadrats.

Una notícia que des de l’Ajuntament celebren perquè serà la primera construcció del grup a tot l’Estat i perquè l’empresa ha fet una inversió de 30 milions a la ciutat. En declaracions a Línia Vallès, des del consistori també destaquen que aquest pas suposarà una “generació d’activitat i la dinamització econòmica de la ciutat, creació de llocs de feina i perspectiva de futur”. I és que segons avançava el director general a Espanya de la companyia, Thierry Bougeard, també estan “pendents del vistiplau” dels seus accionistes “per adquirir un tercer solar industrial a la ciutat per als mateixos usos”.

Un conjunt d’inversions que, per contra, no acaben de convèncer a veïns de Palou com Jordi Mayol, que pensa que “el moviment al polígon augmentarà perquè entraran i sortiran camions contínuament, i això farà que inevitablement estiguem exposats a més contaminació, a més soroll i que, per tant, tinguem menys qualitat de vida”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram