Josep Maria Pou

Imatge d’arxiu de Josep Maria Pou. Foto: Mar Vila/ACN

L’actor i director teatral molletà Josep Maria Pou afegirà un nou premi al seu palmarès. I és que després de més de 50 anys de trajectòria al món del cinema, de la televisió i del teatre, i de guanyar prop d’un centenar de guardons i reconeixements, com el Gaudí d’Honor o la Creu Sant Jordi entre els més destacats, rebrà el Premi Atlàntida 2022. Un reconeixement anual que des de 1986 atorga el Gremi d’Editors de Catalunya a una persona o entitat que s’ha distingit per la defensa i promoció de la cultura.

Segons informen des del mateix gremi, amb aquest guardó no només es pretén reconèixer la gran tasca de Pou com a actor i director, sinó “com a traductor i adaptador de diverses obres del teatre anglès i americà més recent, la seva relació i estimació pel món del llibre, amb nombroses adaptacions teatrals, i els seus articles i col·laboracions amb diversos mitjans de comunicació”. Un fet que el situarà al costat de personalitats com el cantautor Joan Manuel Serrat o la cineasta Isabel Coixet, entre altres, que s’han emportat aquest mateix premi en edicions anteriors. Encara que per tenir-lo entre les seves mans haurà d’esperar fins al 21 de novembre, que serà quan se celebrarà la 37a Nit de l’Edició al Teatre Romea de Barcelona.

Tot plegat, en una gal·la on també s’entregarà el Premi de Traducció Ángel Crespo a Pablo Martín i el 28è Memorial Fernando Lara que reconeix una iniciativa empresarial del sector del llibre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram