eutanàsia

DMD informarà sobre l’eutanàsia des del Casal Cultural. Foto: Arxiu

“Tothom hauria de tenir dret a decidir el moment i la manera d’acabar amb la seva vida, especialment quan pateix una malaltia que provoca un deteriorament físic i psíquic irreversible”. Així ho defensen des de Dret a Morir Dignament (DMD), una associació que defensa l’eutanàsia, que treballa per ampliar aquesta llei i que ha obert un punt d’atenció a Mollet que començava a funcionar ahir com el primer de tot el Vallès Oriental.

Tal com explica a Línia Vallès Concepció Comes, la sòcia i voluntària molletana de DMD que gestiona aquest servei, “és necessari informar sobre l’eutanàsia i explicar que existeixen les voluntats anticipades, que és un document on tu marques d’avançat quina assistència sanitària vols rebre o rebutjar un cop siguis incapaç de decidir per tu mateix”. Una possibilitat que molta gent desconeix i que “és important explicar”, afegeix Comes, que el primer dijous de cada mes, de 10 a 12, estarà atenent a tots els ciutadans que s’apropin al Casal Cultural.

En aquest sentit, la voluntària destaca que, tot i que l’aprovació de la llei de l’eutanàsia és un pas important, “encara cal treballar molt perquè la gent sàpiga en què consisteix i la vegi amb bons ulls”. Una tasca que ella mateixa ha començat a fer a la capital baixvallesana, en ser la ciutat on resideix, amb l’esperança que altres voluntaris de la comarca obrin més punts d’atenció i que la gent interessada no tingui por a dirigir-se a aquest espai o a contactar amb l’associació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram