Associació cultural Granollers

L’associació treballa per unir la cultura i l’educació. Foto cedida

Era l’any 1947 quan, després d’una reunió d’antics alumnes de l’Institut del Col·legi Oficial, naixia l’Asociación Cultural de Antiguos Alumnos de Segunda Enseñanza de Granollers, coneguda com a Associació Cultural de Granollers des del 1953. Una entitat amb l’objectiu d’apropar activitats i esdeveniments culturals i educatius a la ciutat, que aquest novembre fa 75 anys.

Al llarg d’aquest temps, l’associació ha impulsat espais que avui dia són tan importants al municipi com el Centre d’Estudis, la reconversió de l’antiga Església de Sant Francesc en una sala de cultura, el Cineclub, que amb el pas dels anys ha esdevingut el Cinema Edison, i produccions musicals com la Big Band Granollers o teatrals com la Roda d’Espectacles.

Ara bé, en els darrers anys, l’associació, s’ha centrat, sobretot, a “vincular l’oferta cultural a l’educació”, explica a Línia Vallès Martí Pujadas, membre de l’entitat. En concret, apropant activitats formatives relacionades amb el teatre, la literatura o la música a les escoles. Un conjunt de projectes que, tal com ha defensat el president de l’associació, Ricard Caussa, en diverses ocasions, “s’han anat adaptant al mercat, a la indústria cultural i a l’ecosistema de la ciutat”.

Precisament, per celebrar tota aquesta evolució i totes les fites que s’han aconseguit al llarg d’aquests 75 anys, l’associació ha programat dos actes aquest novembre. “Un primer que repassarà tota aquesta trajectòria, i un segon on es parlarà del futur de l’associacionisme cultural”, comenta Pujadas. “Encara que la idea és seguir fent actes de celebració fins a la tardor de l’any que ve”, afegeix.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram