Panoràmic

Imatge d’arxiu d’una edició anterior. Foto: Panoràmic

La 6a edició del Panoràmic està en marxa des d’ahir. Es tracta del festival local per excel·lència del cinema, la fotografia i els nous llenguatges i narratives audiovisuals, que s’estendrà fins al 27 de novembre, amb seus a Granollers i Barcelona.

Enguany, el fil conductor serà el paisatge. Un concepte que reflectiran prop d’una setantena d’artistes d’arreu amb les seves obres, a través de les quals es farà reflexionar al públic sobre què és el paisatge i quin és el seu futur. Tot plegat retratant escenaris ficticis, devastats per l’acció de l’home o entorns virtuals com els dels videojocs, entre molts altres punts de vista, que fan que aquesta edició rebi el títol de ‘El Quart Paisatge’.

En aquest sentit, el festival oferirà 19 exposicions entre les dues ciutats. Ara bé, enguany ampliant espais a ambdós municipis, ja que, tot i que a Granollers Roca Umbert seguirà sent l’espai central, també s’exposaran obres a diferents places i equipaments, i a Barcelona el Panoràmic arribarà al MACBA.

Entre les exposicions més destacades hi ha la que reflecteix els escenaris de la guerra d’Ucraïna, una sobre l’evolució del riu Congost o sobre els paisatges amb el toro d’Osborne, que ja es poden visitar i que es complementaran amb les projeccions que començaran dilluns, xerrades, activitats i inclús amb sessions de cinema-concert, una novetat d’enguany.

Tot plegat, amb la mirada posada en continuar consolidant un festival que, segons Joan Fontcuberta, portaveu de l’equip directiu del Panoràmic, “ja està molt arrelat” i que té la voluntat de “créixer i d’expandir-se”, concloïa en la presentació del programa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram