Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Central de Multireincidents han detingut els sis membres d’un grup especialitzat en cometre furts i robatoris a l’autopista.

La investigació es va iniciar el passat mes de febrer arran que els policies havien detectat que s’estaven produint robatoris d’aquestes característiques, principalment en els trams d’autopista de les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat.

El modus operandi que empraven era pràcticament sempre el mateix. Primerament sostreien un turisme de gran cilindrada i li col·locaven plaques de matrícula també sostretes o falsificades.

Un cop tenien el vehicle preparat, sortien a l’autopista i localitzaven automòbils, principalment amb plaques estrangeres, i li llençaven una pedra a la part posterior per tal que s’aturés. Ja amb el vehicle aturat, els lladres estacionaven al davant seu i avisaven als turistes que tenien una avaria greu.

Era en aquest moment de distracció que un dels membres del grup anava amagat cap a la part posterior del vehicle i sostreia les bosses de ma i tots aquells objectes que estiguessin al seu abast. Val a dir que, en algun dels casos, i si les víctimes es resistien al robatori, els delinqüents no tenien cap problema en fer servir la força física.

MÉS DE 90 DELICTES

En total, en el marc de l’anomenat dispositiu Fleming, els investigadors atribueixen a aquest grup més de noranta fets delictius entre els quals consta la sostracció de més de 21 vehicles, tots ells recuperats i lliurats als seus propietaris legítims.

En el moment de la detenció, les sis persones es trobaven circulant amb dos vehicles sostrets arribant de cometre robatoris a l’autopista AP-7. A l’interior dels turismes els agents van localitzar- hi fins a 2.000 euros en efectiu, un ordinador portàtil, joies, telèfons mòbils, càmeres de fotos i diversa documentació estrangera.

Acte seguit, i sota manament judicial, els agents de la policia catalana van fer entrades i escorcolls en els domicilis dels detinguts amb el resultat de la troballa de una gran quantitat de material precedent dels robatoris així com també alguns elements de disfressa destinats a cometre els robatoris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram