mancomunitat

La Mancomunitat es va reunir a Vallromanes. Foto: Aj. de Martorelles

La Mancomunitat del Galzeran, a la qual pertanyen Martorelles i Sant Fost, va presentar fa uns dies un protocol de detecció i intervenció de possibles addiccions a les drogues i a les pantalles. La finalitat d’aquesta iniciativa és “conscienciar, organitzar i mobilitzar” els professionals dels municipis que formen part de l’ens supramunicipal perquè treballin de forma coordinada i, per tant, amb més agilitat.

El document resultant ha estat fruit d’un any de reunions i propostes de diversos professionals per detectar i minimitzar possibles problemàtiques derivades de l’ús impulsiu de les noves tecnologies o de substàncies estupefaents. I és que hi ha factors de risc, tant personals com socials, que poden afavorir l’aparició d’addiccions en aquest sentit. Per aquesta raó, des dels municipis que formen part de la iniciativa destaquen la importància d’aquest protocol, que servirà com a eina fonamental per donar una resposta ràpida a les diferents casuístiques.

Amb tot, des de la Mancomunitat del Galzeran refermen la seva voluntat de continuar treballant per disposar d’una metodologia que permeti fer una detecció precoç de les addiccions i que les persones ateses puguin tenir una relació directa amb els professionals.

L’acte de presentació del protocol va tenir lloc a Vallromanes, on van assistir representants de tots els municipis que formen part de la Mancomunitat del Galzeran: Montornès, Sant Fost, Martorelles, Vilanova, Vallromanes i Santa Maria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram