Xerrades Parets

Galera, a l’Escola Pompeu Fabra. Foto: Silvia Ferran/Ajuntament

L’assetjament escolar continua sent un dels temes que més preocupa tant a les famílies, com als docents. I és que un de cada tres infants del món ha patit bullying alguna vegada o el patirà, segons detalla la Unesco, i Espanya és el primer país d’Europa amb més casos, segons el darrer informe de l’ONG Bullying Sin Fronteras.

Segons explica Eli Danot, professora de l’Escola Pompeu Fabra de Parets, a Línia Vallès, l’assetjament escolar “és un tema que ens preocupa a tots, però a vegades ens falten eines per combatre’l”. Per això, les regidories d’educació i de seguretat de l’Ajuntament de Parets s’han posat en marxa i han organitzat un cicle de xerrades sobre assetjament a les escoles del municipi que està impartint el sergent de la Policia Local, Jordi Galera.

Dilluns va ser la primera, amb alumnes de 5è i 6è de l’Escola Pompeu Fabra, de qui Danot és tutora. Una iniciativa “molt adient, útil i necessària, que va permetre debatre, d’una manera molt dinàmica i divertida, sobre el tema”, comenta la professora.

En aquest sentit, Galera destaca que la primera xerrada va anar “molt bé”. “Primer comencem trencant el gel i preguntant a l’alumnat què és per a ells l’assetjament i després, som nosaltres qui parlem més tècnicament del fenomen”, explica. Una dinàmica que es repetirà pròximament a l’Escola Municipal Pau Vila, amb l’objectiu de “prevenir el bullying entre els infants i joves del poble”, diuen des del consistori. Però sobretot per fer de Parets un municipi respectuós i allunyat de qualsevol tipus de violència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram