Benviguts a Pagès

Més de 2.300 persones han visitat explotacions locals. Foto: Consell Comarcal

Un cop l’any, els productors locals tenen l’oportunitat de donar-se a conèixer i visibilitzar els seus productes, amb les jornades de Benvinguts a Pagès, que s’han celebrat aquest cap de setmana. Una iniciativa que es fa a tot el país i que a la comarca coordina el Consell Comarcal, en la qual els agricultors i ramaders obren les portes de les seves cases, explotacions o granges, per ensenyar com treballen i quin és el seu dia a dia.

Al Vallès Oriental hi van participar més de 2.300 persones, que van poder visitar fins a cinc explotacions agràries, de mel, llet o horta, entre altres. Tot plegat per conèixer d’on neix tot allò que mengem i qui hi ha darrere dels aliments que arriben a les nostres taules.

Segons expliquen des del Consell Comarcal, “els pagesos han fet una valoració molt positiva” d’aquesta edició. I és que no només s’han convertit en el centre d’atenció durant un cap de setmana, sinó que “han posat en valor la importància del sector primari” i d’una feina que s’està perdent, afegeixen.

En aquest sentit, a Gallecs, per exemple, els vallesans van poder visitar el Molí de Farina Ecològica, la granja de gallines L’ou de Gallecs o fer un taller per aprendre a plantar hortalisses, un altre de fer galetes i un de cuina amb productes de quilòmetre zero, entre altres.

Un conjunt d’activitats que també van servir perquè els visitants tinguessin l’oportunitat de comprar productes locals sense intermediaris i de descobrir que el Vallès Oriental compta amb una gran varietat i quantitat de productors. Pagesos que, amb jornades com aquestes, aprofiten per reivindicar la seva tasca i la importància de consumir productes locals, tant per a les persones com per al planeta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram