Aragonès

Aragonès contempla els models exposats a la mostra. Foto: Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va ser a Martorelles divendres passat per inaugurar l’exposició 100 anys de motos Derbi amb motiu del centenari de la mítica marca catalana de motos.

Durant la visita, Aragonès va posar de manifest el “pòsit” industrial del país, el qual ha permès situar Catalunya, segons va dir, “en primera línia per portar a terme la reindustrialització”. En aquest sentit, el president va lloar la trajectòria de Derbi a l’hora de posar el seu granet de sorra a l’avenç econòmic català. “Si avui a Catalunya tenim una potència en l’àmbit de la mobilitat elèctrica”, va recordar, “és perquè hi ha aquest pòsit de coneixement, de generacions i d’una xarxa d’empreses que han fet que avui siguem líders en la fabricació de motocicletes i ciclomotors a Europa”.

Aragonès va comptar amb l’alcalde, Marc Candela (ERC), com a cicerone, durant una visita que va tenir lloc a Can Carrencà i que va servir perquè el president pogués contemplar, de primera mà, els models històrics de Derbi.

“Rabasa Derbi és l’exemple del que som capaços de fer: d’un petit taller a l’èxit mundial”, va destacar, per la seva banda, Candela. Amb tot, aquesta visita s’emmarca en els actes de celebració del centenari de Rabasa Derbi, un programa que s’ha portat a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i la resta d’entitats relacionades. De fet, l’acte del divendres també va comptar amb la presència de Diego Fernández, president de la comissió 100 anys de Rabasa Derbi, que va tenir paraules de record per als treballadors de l’antiga fàbrica de motos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram