Incivisme Parets

Els veïns lamenten la falta de neteja i el mal estat dels carrers. Foto: ERC

El manteniment dels carrers, la neteja de la via pública, la seguretat ciutadana i l’incivisme són quatre dels problemes més greus que els veïns de Parets han detectat, segons el resultat del Dibaròmetre de la Diputació de Barcelona, una eina que analitza els municipis de la província segons la percepció que la ciutadania té d’ells.

En aquest sentit, fa mesos que els paretans denuncien a través de les xarxes socials “la deixadesa” d’algunes zones de la ciutat. Així ho diu Jordi Rubio, que es queixa de les herbes que neixen als peus dels arbres, que es mengen les voreres de l’Eixample. Mentre que el veí Miquel Font lamenta que hi hagi “socs i panots aixecats a gairebé cada carrer”. Un fet que fa que sigui “impossible” anar amb cotxet, carro de la compra o cadira de rodes, afegeix.

Ara bé, això no és tot. I és que veïns com Xavier Gil o Mireia Huertas, i també l’oposició, denuncien la brutícia dels parcs, de les zones verdes, dels carrers i de places com la del Mirador de Gallecs. Un punt que també és focus d’actes incívics que, segons l’exalcalde Jordi Seguer (ERC), requereixen d’una “veritable actuació municipal”.

Precisament, des del consistori informen que el 31 de juliol s’havien resolt 986 incidències a la via pública. La majoria, relacionades amb la senyalització, els panots, els espais verds i el mobiliari urbà. Encara que aquest passat mes d’agost es repetien els actes incívics i les queixes veïnals. Un fet que porta a Seguer a pensar que “les coses encara estan lluny de millorar” i a l’alcalde, Francesc Juzgado, a refermar el seu compromís de “reforçar tot allò que cal millorar als carrers i places”. I és que segons el batlle, “la via pública és prioritària” i per això des de l’Ajuntament estan treballant per arribar a finals d’any havent solucionat un 20% d’incidències més que l’any passat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram