Can Vila Mollet

Aquest edifici està precintat des de final de curs. Foto: Ajuntament

L’Escola d’Educació Especial Can Vila de Mollet torna a ser notícia. En aquest cas no per la reiterada polèmica sobre la seva titularitat, sinó perquè demà començaran les obres que posaran fi a la situació d’incertesa que han viscut les famílies i els docents. I és que l’Ajuntament instal·larà dos mòduls nous, en substitució de l’edifici precintat, perquè els alumnes no hagin de reubicar-se a altres centres, tal com proposava el Departament d’Educació.

Les obres, però, s’allargaran set setmanes i això vol dir que el 5 de setembre, que és quan els joves haurien de començar el curs, els mòduls no estaran instal·lats. De fet, es calcula que l’actuació estigui enllestida, si no hi ha cap endarreriment, la setmana del 12 de setembre. Una situació que complica les coses, tot i que des de l’Ajuntament han explicat que estan treballant amb la direcció del centre per trobar alternatives “i garantir l’inici de curs de tot l’alumnat”, diuen.

Tot i això, ja fa tres setmanes que el consistori es va comprometre a tirar endavant aquesta actuació. Però no s’ha pogut moure abans perquè, en aquest temps, han estat redactant el projecte, fent un estudi topogràfic del terreny, un de geotècnic per analitzar la qualitat del sòl i buscant una empresa que els hi facilités els mòduls i una altra que els instal·lés. Tot plegat, per gairebé 618.000 euros.

Una notícia que des de l’escola celebren, mentre el principal partit de l’oposició, ERC, ha proposat que la titularitat del centre passi al Consell Comarcal, ja que els alumnes del centre són de municipis d’arreu del territori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram