Automòbils Bertran

La venda de l’empresa al Grup Maas pot suposar l’acomiadament de 30 treballadors. Foto: Automòbils Bertran

Des de fa uns dies, el neguit és el sentiment més comú entre la plantilla d’Automòbils Bertran. I és que després que la setmana passada sabessin que l’empresa passaria a mans del Grup automobilístic Maas, per la falta de solvència de la companyia granollerina, ara han sabut que la feina de 30 dels seus 90 treballadors perilla, a causa d’aquesta venda. Per això, des del despatx d’advocats Col·lectiu Ronda, que assessora tots els empleats, adverteixen que “la plantilla presentarà al·legacions contra l’adjudicació a Grup Maas i prepara mobilitzacions en defensa dels llocs de treball”.

Des del Grup Maas, però, diuen que la decisió respon a “la voluntat de donar continuïtat al negoci”, que arrossega uns 7 milions d’euros de deute. Encara que des de Col·lectiu Ronda defensen que van prometre que no es reduiria el personal, que “no hi ha cap causa legal” que justifiqui aquests acomiadaments i que es fa “per interessos que no tenen res a veure amb el rendiment ni la professionalitat”, diu Clàudia Guasch, advocada del Col·lectiu.

Segons aquesta, Maas ha pres aquesta decisió perquè està jutjant “de forma separada i aïllada” la situació financera dels concessionaris oficials de Skoda, Opel, Citroën i Honda que té Automòbils Bertran, que han generat pèrdues a la companyia granollerina pels nous models de mobilitat i el canvi cap als vehicles elèctric. “Però això no representa en absolut la realitat de tot el grup empresarial”, que també té altres negocis com una empresa d’assegurances, afegeix Guasch.

Tot plegat, mentre Automòbils Bertran guarda silenci, a l’espera de veure si Maas rectifica la seva proposta d’acomiadaments davant la pressió que està fent tant la plantilla com el Col·lectiu Ronda.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram