Pancarta plàtan Parets

Els veïns estan penjant cartells com aquests. Foto: Ara Parets ERC

‘El plàtan’ és un dels únics espais rurals que Parets té al seu casc antic. “Però ara no només el volen urbanitzar i omplir de vehicles i gent, sinó que, a més, ho volen fer sense tenir en compte l’opinió dels veïns que ens veiem afectats per aquest la”, diuen des de ‘No em toquis el plàtan’, un grup format per veïns de la zona que des de fa setmanes s’està mobilitzant contra el plantejament urbanístic.

“Hem fet una recollida de firmes, hem presentat al·legacions al pla, estem fent una campanya informativa a través de les xarxes socials i, a més, estem omplint els balcons de pancartes”, comenten des del grup. “No volem que es construeixi davant de casa nostra i menys d’aquesta manera”, afegeixen des de la plataforma.

Per aquest motiu, dilluns un grup de veïns es trobaven amb la regidora d’Urbanisme, Rosa Martí, i amb l’alcalde, Francesc Juzgado, en una reunió on van demanar ser escoltats. “No volem més trànsit i contaminació, ni que es prioritzin les grans obres per sobre del medi ambient, ni que s’atempti d’aquesta manera contra el comerç local”, diuen des del grup. “Però sembla que al govern tot això li és igual”, lamenten.

Segons Juzgado, però, la construcció de més de 6.700 metres quadrats de sòl residencial i comercial, pot ser una “bona oportunitat”. Així ho deia al ple del mes de maig, on Martí defensava que aquest projecte “millorarà la mobilitat”, “pot reactivar el comerç local” i, a més, “permetrà crear habitatge públic”. Uns arguments que no convencen els veïns, però tampoc a Ara Parets ERC, que també ha presentat al·legacions al Pla.

Tot plegat, mentre l’organització Resistència Rural Paretana, que defensa els espais rurals i verds del poble, ha fet un manifest conjunt amb ‘No em toquis el plàtan’ en contra d’aquest projecte “que ens condueix cap a un model de poble contrari a l’ecologisme, a la mobilitat sostenible, a la seva gent i al petit comerç”, diuen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram