Can Vila Mollet

Concentració d’alumnes i famílies. Foto: Twitter (@CanVilaenlluita)

Les famílies, els alumnes i els docents de l’Escola d’Educació Especial Can Vila de Mollet ja dormen tranquils després d’una setmana de neguit. I és que l’Ajuntament els ha comunicat que, per assegurar que puguin començar el curs amb normalitat el pròxim 5 de setembre, s’encarregaran d’instal·lar uns mòduls nous on podran reubicar els alumnes que fins ara feien classe als dos edificis afectats. Una solució a la qual s’arribava ahir a la tarda després que l’alcaldessa, Mireia Dionisio, es reunís amb els alcaldes dels municipis vallesans que tenen alumnat al centre.

Segons informen des del consistori molletà, aquesta actuació es farà “de forma subsidiària i davant la inactivitat de la Generalitat”. Per això, recorden que “ja està preparat un recurs contenciós administratiu” que enviaran a la resta d’ajuntaments afectats perquè valorin si s’hi adhereixen o no, “després de constatar que el Departament d’Educació no vol invertir i proposa solucions que no garanteixen la qualitat educativa pels alumnes”, afegeixen.

“Queda tenir un edifici com cal”

La decisió va ser celebrada per la cinquantena de persones es concentraven a la porta del centre, mentre els alcaldes es reunien. “Era super important sortir d’aquí, però no ens aturarem i seguirem lluitant perquè queda tenir un edifici com cal, amb tot el que necessiten els nostres nens”, deia el president de l’AMPA, Amador Rincón.

Una demanda en la qual seguiran treballant, també des de l’Ajuntament, que està disposat a emprendre “totes les accions legals oportunes per defensar els interessos dels menors”, diuen. Almenys fins que la Generalitat no proposi una solució definitiva per al centre o fins que un jutge no els obligui a actuar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram