Granollers CUP

Prop de 4.000 joves s’han allotjat a la ciutat durant cinc dies. Foto: Granollers CUP

Si per alguna cosa la Granollers CUP és una de les cites anuals més esperades a la ciutat és, en part, pel benefici econòmic que deixa. I és que a banda d’omplir la ciutat d’handbol, caliu, ambient i activitats, també l’emplena d’esportistes d’arreu d’Europa que es passen fins a cinc dies vivint, menjant i dormint a la capital vallesana.

Enguany han estat prop de 4.000 joves. Això, sumat als entrenadors, tècnics i famílies que porta darrere cada equip. I també als aficionats de l’handbol que s’acosten a Granollers per seguir la competició. Per aquest motiu, el president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, David Vázquez, diu que la Granollers CUP “ha anat molt bé i ha deixat beneficis”. I és que, segons explica a Línia Vallès, “els hotels han estat plens tant a Granollers com a les ciutats veïnes i també hi ha hagut moviment als restaurants”. Sobretot perquè “amb la Granollers CUP la gent fa vida a la ciutat i no marxa a Barcelona com passa amb les curses de Fórmula 1 o Moto GP, o com va passar amb el Mundial d’Handbol Femení”, afegeix.

Per la seva banda, però, el comerç diu no haver notat aquesta empenta econòmica. “La incidència ha sigut baixa i, en tot cas, qui més ho ha notat han estat les botigues d’esports”, comenta Eva Garcia, de l’associació de comerciants Gran Centre. I és que “tot i que els carrers estaven plens, la gent no comprava”, afegeix. Un fet que se suma al poc moviment comercial que hi ha hagut el mes de juny, que “ha estat horrorós”, confessa Garcia, qui explica que el comerç local afronta un juliol i un agost “durs”, ja que “els mesos d’estiu sempre són més complicats perquè la gent marxa”.

Una situació que, per contra, no espera el sector de l’hostaleria, que augura un bon estiu. O, almenys, millor que els anteriors. Sobretot, després de l’augment d’ocupació que hi ha hagut als hotels durant la primavera. Un període durant el qual també s’han pogut tornar a veure els restaurants i les terrasses plenes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram