Manifestació Hospital Mollet

Imatge d’arxiu d’una protesta a l’Hospital de Mollet. Foto: Plataforma

Si vius a la Llagosta i a partir de les vuit del vespre necessites anar al metge, has de desplaçar-te fins al CAP de Santa Perpètua, el Centre d’Atenció Primària més proper amb servei nocturn d’urgències. Mentre que si ets de Montmeló, has d’agafar el cotxe i anar al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Granollers o, directament, a l’hospital de Mollet, on pots passar-te tota la nit a la sala d’espera perquè les urgències estan saturades. Una situació repetida a la majoria de municipis de la comarca.

Però, i si no tens carnet, cotxe o ningú que et porti fins allà? Has de passar-te tota la nit malalt o amb dolors, fins que arribin les vuit del matí i obri el teu CAP? Arran de la pandèmia, sí. I és que amb el confinament, molts dels Centres d’Atenció Primària de la comarca que tenien urgències nocturnes van perdre aquest servei i no l’han recuperat.

Per això, fa temps que la Plataforma per la Sanitat Pública del Baix Vallès pressiona, treballa i es reivindica per fer que tornin les urgències. “Creiem que són serveis molt necessaris, almenys fins que no s’obrin més CUAP, que és el que realment caldria, ja que és l’única manera d’evitar que es continuïn saturant els hospitals i els CAP, que segueixen treballant amb horaris reduïts i menys professionals”, diu Antonio López, portaveu de l’entitat.

En aquest sentit, López recorda que, tot i que fa tan sols dos mesos que es va inaugurar el nou CUAP de Granollers, se n’ha de construir un altre a Santa Perpètua i un cop acabin les obres d’ampliació de les urgències de l’Hospital de Mollet es farà servir una part d’aquest nou espai com a CUAP. “Però no podem seguir amb tantes mancances sanitàries fins que els nous CUAP entrin en funcionament”, afegeix el portaveu, que lamenta que la covid-19 s’hagi fet servir d’excusa per retallar en salut i consolidar unes mesures que havien de ser excepcionals.

Unió per la causa

Davant de tot això, dissabte, els alcaldes i regidors socialistes de la comarca es trobaven davant el CAP de Montmeló, per demanar a la Generalitat millores als CAP i que es recuperin les urgències nocturnes. Però la seva demanda, com la de la plataforma, encara no ha tingut resposta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram