Institut Xinès Granollers

Dijous es presentava la iniciativa, a l’Escola Pia. Foto: Twitter (@zhu_jingyang)

En Sergio és la tercera generació d’una família xinesa que es va instal·lar a Granollers a principis dels anys 90. De fet, el seu avi va obrir un dels primers restaurants xinesos de la capital vallesana. Un negoci que ara porten els seus pares i en el qual ell també col·labora, juntament amb els seus germans.

Ells són uns dels 520 xinesos que viuen a Granollers. Una comunitat que tan sols representa un 5,7% de la població estrangera resident a la ciutat, però que, per contra, es configura com una de les més importants i influents. Per això, a partir del setembre el municipi comptarà amb un Institut de Llengua i Cultura Xinesa. Un espai obert a tota la ciutadania que s’encarregarà de promoure i difondre tot allò relacionat amb el gran país asiàtic.

Dijous es donava a conèixer aquesta iniciativa, promoguda pel Consolat de la República Popular de la Xina a Barcelona en col·laboració amb l’Escola Pia, que cedirà les instal·lacions cada diumenge per fer classes, tallers i activitats. Tot perquè “cada vegada hi ha més xinesos de segona i tercera generació i és important que coneguin les seves arrels”, deia Haifeng Hong, mestra de llengua i cultura xinesa.

“Els meus germans i jo només hem anat tres vegades a la Xina i, tot i que parlem xinès, inevitablement hi ha elements culturals que no hem adquirit perquè hem nascut aquí”, explica en Sergio. Per això valora positivament la iniciativa i diu que s’hi apuntarà.

Tot plegat, mentre l’interès per aprendre xinès és cada vegada més gran en una societat que cada cop és més multicultural. D’aquí, la necessitat de fer aquest pas, que, segons Hong, ha d’ajudar a entendre que “la diversitat és el dia a dia dels nostres infants i educar-los en aquest camí és el millor que podem fer”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram