Mireia Dionisio i Josep Monràs

Mireia Dionisio serà la successora de Josep Monràs al capdavant de Mollet. Foto: Línia Vallès

Aquest divendres, unes noves mans agafaran el timó de Mollet: les de Mireia Dionisio, primera tinent d’alcalde de la capital baixvallesana, que serà nomenada alcaldessa en el ple d’investidura convocat per a aquell mateix dia. Tot plegat després que dimarts, en l’assemblea de l’agrupació local del PSC, s’avalés la seva candidatura.

“Tenim claríssim que no hi ha ningú millor que la Mireia per entomar aquest nou repte”, deia aleshores el regidor Raúl Broto. I és que tenint en compte que els socialistes són el grup més nombrós a l’Ajuntament, amb deu regidors que governen en coalició amb dos més de Podem, el resultat de les votacions sembla estar clar.

L’adeu de Monràs

A tot això, cal recordar que divendres el ja exalcalde Josep Monràs renunciava oficialment a l’alcaldia, acompanyat de companys, amics, familiars i alcaldes d’altres municipis de la comarca. Entre els més destacats, personalitats com Salvador Illa.

Un últim discurs al capdavant del consistori en què Monràs aprofitava per repassar les accions més importants al llarg dels seus 18 anys com a batlle i per destacar, també, que el caràcter ha estat un dels trets que més l’ha caracteritzat com a polític: “No m’he arrugat mai davant de ningú per defensar els interessos de Mollet, potser amb vehemència i duresa”, comentava.

Unes paraules en la línia del que ressaltava Dionisio en la seva intervenció. “No t’he vist arronsar els braços mai, ni deixar d’imaginar i pensar per millorar la ciutat”, deia la portaveu socialista. A més, “has estat una guia per a mi, amb passió, dedicació i lucidesa”, afegia després d’agrair-li la seva tasca. Un “gràcies” que va ser repetit per la majoria de partits de l’oposició.

L’oposició s’acomiada

D’una banda, Núria Muñoz, de Podem, destacaven el tracte “humà i accessible” de Monràs i el seu “diàleg i consens”. Mentre que des d’altres grups, com Ciutadans, en veu d’Iván Garrido, ressaltaven “el respecte i consideració” del batlle i agraïen la seva “dedicació i sacrifici”.

En canvi, altres partits eren més crítics. Des de Mollet en Comú, per exemple, parlaven de la dedicació de Monràs “per fer un Mollet millor”, però, a la vegada, lamentaven “les maneres de fer i el to bel·ligerant”. Així ho expressava la seva portaveu, Marina Escribano. Un tarannà del qual també parlava Oriol López, d’ERC, que tot i que agraïa al batlle “la dedicació i els sacrificis personals”, recordava que la seva relació ha estat “difícil”.

Discursos amb què els membres del ple acomiadaven a l’alcalde, a l’espera de la presa de possessió de la nova batlessa. Encara que, abans de res, al ple de divendres caldrà votar entre totes les candidatures presentades i, de moment, al costat de la de Dionisio ja hi ha la de la republicana Marta Vilaret.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram