Avantprojecte passera Tipel

Projecte de la passera de la Tipel. Foto: Ajuntament

Era el juliol de l’any passat quan s’adjudicava, per una banda, el contracte de l’avantprojecte de la passera de la Tipel a RCR Arquitectes, per més de 18.000 euros, i el contracte de la maqueta a Joan Puigcorbé i Punzano, per 12.000. Aquest darrer, “per veure l’encaix de tot”, deien aleshores des del consistori, tenint en compte que el tram d’autopista que passa pel costat de la Tipel es volia ampliar amb un tercer carril.

“En aquell moment Ara Parets ERC ja vam avisar al govern que podíem estar davant d’un supòsit de fraccionament de contractes, ja que es tractava d’una prestació única –que consisteix a fer un projecte per visibilitzar les pintures–, però es divideix en dos contractes menors”, explicava dimecres la portaveu del partit Kènia Domènech.

Per aquest motiu, els republicans van presentar una sol·licitud a l’Oficina Antifrau de Catalunya perquè investiguessin els contractes. Un cas que, segons explica la regidora d’Urbanisme Rosa Martí a Línia Vallès, s’ha arxivat perquè “no s’han pogut acreditar actuacions de tipus corruptiu o fraudulent”. Així ho especifica literalment la resolució. I és que, segons la regidora, “són dos objectes diferents i no és un objecte que hàgim partit en dos, ja que un contracte és per resoldre el tema de l’autopista i l’altre per la passera”.

Tot i això, la resolució inclou diverses consideracions. Una primera, que diu textualment que hi ha “un fraccionament irregular dels contractes, atès que existeix un vincle entre les prestacions contractades per l’Ajuntament”, una segona que fa referència a “l’obligació de demanar tres pressupostos comparatius” i una tercera que diu que “no existeix cap informe de secretaria sobre la legalitat dels contractes adjudicats”.

“Però l’important és que ho han arxivat i això simplement són consideracions”, diu Martí. Encara que la regidora avança que demanaran “un dictamen extern que ens digui si hi ha irregularitats o no perquè volem fer les coses bé”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram