Rajola recordatori bombes

Rajola que recorda els punts on van caure les bombes. Foto: Ajuntament

Dimarts farà 84 anys del bombardeig que va patir Granollers l’any 1938, durant la Guerra Civil. Per això, com és habitual, la ciutat celebrarà un conjunt d’actes i activitats en commemoració de l’aniversari d’aquests fets. Un programa que ja va començar la setmana passada amb la presentació d’un llibre i que seguirà a partir de diumenge i fins a la setmana que ve amb un itinerari guiat pels punts on van caure les bombes, exposicions, el tradicional acte d’homenatge a les víctimes o el tancament de la campanya ‘Contra l’oblit’ que durant tants mesos ha estat recollint nous testimonis del bombardeig.

Amb aquesta darrera iniciativa s’ha aconseguit reunir una cinquantena de relats orals, escrits, imatges i, fins i tot, fonts secundàries dels fets. Un material que ara començarà a fer servir l’escriptor Albert Forns per fer un diari del bombardeig.

Tot plegat amb l’objectiu que la ciutat no oblidi el seu passat i que “aquest llegat es pugui transmetre a les generacions futures”, diuen des del consistori. Per això, fins a 400 joves de la ciutat es trobaran per reflexionar sobre l’atac que va patir la capital vallesana el 1938 i el perill de les armes nuclears, amb la intenció de recordar els fets. Una iniciativa que es farà de manera similar a altres centres de Granollers per promoure la cultura per la pau.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram