Cañete, Barnusell i Fitó

Cañete, Barnusell i Fitó en les Jornades d’Economia Verda i Circular. Foto: Ajuntament

La 70a edició de les Fires i Festes de l’Ascensió aposta pel canvi. Per això, pren protagonisme tot allò relacionat amb la millora del benestar de la ciutadania, la reducció dels riscos ambientals i el consum eficient dels recursos. “Un canvi d’enfocament compartit amb agents públics i privats, per contribuir a fer una ciutat i un territori més responsable, més sostenible i compromès amb la transició verda”, diuen des de l’Ajuntament.

Precisament, una mostra d’aquest compromís es feia notar ahir i dimecres amb les primeres Jornades d’Economia Verda i Circular de Granollers, inaugurades pel vicepresident de Cambra de Comerç de Barcelona, Antoni Fitó, i el president de PIMEC, Antoni Cañete. Un punt de trobada de professionals que treballen en projectes i propostes relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Mirada verda

“Aquest nou model de fira centrada en l’Economia Verda i Circular, converteix Granollers en un pol d’atracció que lidera reflexions sobre els canvis en l’economia, l’empresa i la sostenibilitat, i que dona un espai de participació, anàlisis i propostes en l’àmbit de l’economia verda” deia Cañete.

De fet, tot això s’ha pogut veure al llarg d’aquests dos dies a l’Hotel Ciutat de Granollers, on diferents professionals i especialistes del sector s’han reunit per parlar de temes com el biogàs i el biometà, el cost de l’energia per a les empreses, l’ús de recursos no convencionals industrials, o el finançament i ajuts en economia circular. Taules rodones i debats que s’han complementat amb la competició d’idees de models de negoci circulars que es feia ahir.

“Aquest nou model de fira converteix Granollers en un pol d’atracció”

Una iniciativa que s’allargarà fins al novembre i que té l’objectiu d’aconseguir que emprenedors creïn nous negocis, que siguin viables tècnicament i econòmicament, reaprofitant o compartint amb altres empreses recursos que ja no necessiten o que utilitzen poc.

Promovent el canvi

La intenció d’aquestes sessions, però, va més enllà. La importància d’aquestes jornades és aconseguir “pensar globalment i, en conseqüència, actuar localment”, deia l’alcaldessa, Alba Barnusell. “Però orientar tota la nostra activitat cap a la sostenibilitat és un acte de responsabilitat que requereix un canvi de visió, tant empresarial com individual”, afegeixen des del consistori. Per això mateix, l’Ajuntament s’ha compromès a ajudar a la ciutadania a fer aquests canvis.

Per exemple, amb la nova Oficina Rehabilitació Energètica, que muntarà un estand a la fira on es faran presentacions, tallers i es donarà informació per saber què poden fer els particulars per tenir una llar més confortable, saludable i respectuosa amb el medi ambient. Un petit primer canvi que vol promoure l’Ascensió d’enguany per aconseguir que, a poc a poc, tota la ciutat avanci cap a la sostenibilitat i l’economia verda.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram