Brian Bartés

L’Audiència ha absolt a Bartés del segon judici. Foto: Pilar Tomàs/ACN

L’Audiència de Barcelona va absoldre divendres l’activista molletà Brian Bartés pels aldarulls durant la protesta contra el Consell de Ministres el desembre del 2018. I és que, tot i que la fiscalia demanava sis anys i mig de presó per desordres públics, atemptat contra l’autoritat i maltractament d’obra (quan es considera que hi ha una agressió física però no hi ha lesions), els magistrats només veuen provat que Bartés va empentar l’escut d’un Mosso. Però com que la fiscalia no l’acusava d’això, l’han absolt de totes les acusacions.

De fet, la sentència afirma que el molletà “no va ser l’autor de l’acció de propinar una puntada de peu al colze esquerre d’un agent” i recorda que els escrits policials inicials atribuïen aquesta acció a una “noia” i que cap agent va identificar l’acusat com a autor d’aquesta agressió.

Una decisió que han celebrat tant des del grup de suport de Bartés com des d’Alerta Solidària, que en un comunicat conjunt han criticat que la fiscalia mantingués l’acusació tot i les proves a favor de l’acusat. “Tan enrevessada com desastrosa la instrucció que ha mantingut l’espasa durant tres anys i mig sobre el cap d’en Brian”, diuen.

Però, tot i que aquest segon judici ha quedat en no res, cal recordar que en el primer va ser condemnat a un any i mig de presó per haver donat una puntada de peu a un Mosso d’Esquadra durant les protestes del Tsunami Democràtic al Camp Nou el desembre del 2019.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram