Oficina Rehabilitació Enegètica Granollers

Membres de l’Ajuntament en la presentació de l’oficina aquesta tarda. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Granollers ha presentat aquesta tarda l’Oficina de Rehabilitació Energètica. Un nou servei municipal gratuït, que es troba al carrer del Rec, on ja hi ha l’Oficina d’Habitatge, “destinat a comunitats de propietaris i de pisos i cases que vulguin reduir la despesa energètica, tenir una llar més confortable, saludable i respectuosa amb el medi ambient”, diuen des de l’Ajuntament.

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha afirmat que “necessitem intervenir en el parc d’habitatges de la ciutat per tal de fer les cases més confortables, sostenibles i reduir les factures de subministraments”. Per això aquest nou espai, que obrirà el 30 de maig, comptarà amb experts energètics que plantejaran opcions de millora en cada cas i un dinamitzador que buscarà propietaris a qui els podria interessar fer aquestes millores.

Però fer aquests canvis energètics, com poden ser instal·lar plaques solars, potser no és assequibles per a tothom. Per això, l’Ajuntament disposarà de fons NextGeneration i també aportarà 440.000 euros per ajudar la ciutadania a fer aquesta rehabilitació energètica.

I és que, segons informen des del consistori, “cal recordar que un 58 % dels habitatges de Granollers es van construir abans de 1980 i això vol dir que, si no s’hi ha realitzat cap remodelació, aquests habitatges es van fer majoritàriament sense aïllaments, amb tancaments de fusta vells i vidres simples així com amb sistemes d’aigua calenta sanitària i calefacció de gasoil molt poc eficients”. Un fet que, juntament amb els actuals màxims històrics del preu de l’energia i la possibilitat de rebre les ajudes esmentades fan que s’obri “una oportunitat única per a molts propietaris d’habitatges”, conclouen des de l’Ajuntament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram