Borràs i Turull Junts

Borràs i Turull a la seu de Junts. Foto: Natàlia Segura/ACN

L’exconseller Jordi Turull i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, presentaven ahir la candidatura única al congrés de Junts per Catalunya per compartir les funcions executives al 50%. Borràs ho farà com a presidenta i el paretà com a secretari general, substituint així a Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, respectivament. Sempre que la militància ho avali en el congrés del 4 de juny.

Una decisió que suposarà modificar els estatuts del partit, ja que ara les funcions de la presidència no són executives. Però la intenció, segons el paretà, és “fer-ho tot conjuntament”, deia. Per això ambdós s’han compromès a “mantenir la unitat per dirigir Junts” i a “posar-se d’acord en el dia a dia i en les decisions més importants”.

Un tàndem pel qual alguns consellers de Junts al Govern van signar la setmana passada un manifest, donant-los el seu suport. Encara que el vicepresident, Jordi Puigneró, l’equip de confiança de la mateixa Borràs, format per Francesc de Dalmases i Aurora Madaula, o dirigents de l’entorn de Puigdemont com Josep Rius, no van fer-ho.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram