Nens biblioteca Can Rajoler

Imatge d’arxiu d’uns joves a la Biblioteca Can Rajoler. Foto: Institut La Sínia

A Parets, l’Ajuntament vol que la població llegeixi més. Per això ha creat un portal web amb les obres i dibuixos d’autors i il·lustradors nascuts al municipi o amb una forta vinculació a ell. Un projecte batejat amb el nom de ‘Parets gira fulls’, que recull aquestes creacions per posar-les a l’abast de tothom.

“Trobo que és una iniciativa maca, que et pot fer entrar ganes de llegir per la curiositat de saber què expliquen els teus veïns o coneguts i, a la vegada, d’escriure, perquè saps que tindràs un públic que et llegirà i això et pot motivar a crear la teva pròpia obra”, pensa Miquel Font, veí del poble. Així és com el catàleg ja compta amb gairebé una quinzena d’escriptors i il·lustradors paretans. Entre ells, José Luís Barca, Almudena Herrera, Alfred López o Maria Pujol. Encara que des de l’Ajuntament animen a fer que més autors comparteixin les seves obres amb el projecte.

Tot plegat en un web que ja es pot consultar i que també recull informació de les biblioteques, les activitats literàries, les col·leccions municipals i les llegendes del poble. I és que la voluntat del consistori amb tot això és, segons informen, “recollir, preservar i difondre tot allò que tingui a veure amb la lectura a nivell local”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram