Trobada Can Rajoler

Trobada de dilluns a Can Rajoler. Foto: Silvia Ferran/Ajuntament

“Des que el 2018 va desaparèixer l’ASIC, l’Associació de serveis i comerços de Parets del Vallès, cada comerç mira per ell mateix i la manca d’unió i de ganes de treballar en xarxa fan que cada vegada el sector estigui més mort”. Així descriu el propietari d’una botiga, que ha preferit mantenir-se en l’anonimat, l’estat actual del comerç de Parets. Potser per això, dilluns, es tirava endavant una iniciativa nova al poble: el Cafè Comerç. Unes trobades entre membres de l’Ajuntament, experts i comerciants del municipi, amb l’objectiu de potenciar el comerç local.

En aquesta primera reunió, a banda de presentar-se el projecte, es va parlar de les necessitats que tenen els botiguers i es plantejaven possibles accions de millora. Una sessió que el consistori valora molt positivament.

“Encara que aquestes coses acaben servint de poc si només es parla i després no s’acaba fent res, com passa sempre”, diu el mateix comerciant, que explica que precisament per això no va assistir a la trobada.

Segons aquest testimoni, “tot i que som conscients que no tenim l’activitat comercial de Granollers, es podrien fer moltes més coses i plantejar iniciatives per atraure més gent, perquè no només necessitem les ajudes econòmiques que ens van donar amb la covid-19”. Per la seva banda, l’alcalde, Francesc Juzgado, es comprometia a actuar. “Hem pres nota per dur a terme noves iniciatives i donar suport als comerciants en tot el que estigui a les nostres mans”, deia.

Un compromís que exposava davant d’una quinzena de persones, que es retrobaran en noves sessions centrades en l’associacionisme i en la importància del seu enfortiment per millorar el sector. Un fet que el consistori vol potenciar, tot i que, segons explica la regidora de Comerç, O’Hara Valdivia, els comerciants ja van transmetre a la reunió de dilluns “la seva disposició a treballar en conjunt”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram